KERKYRA - KORFU
....Kereskedők és vendéglősök, akiket ajánlani tudok....


A Korfun eltöltött hetekben több olyan kereskedővel vagy vendéglőssel találkoztam, akinek nagyon tetszett a munkája, a korrektsége, a hozzáállása és a kedvessége a vendégekhez. Róluk szeretnék itt megemlékezni és közzétenni némi információt, mások is ismerjék meg őket.

COOP üzlet - Moraitika

Ezt a boltot egy család üzemelteti. Néha a gyerekek is besegítenek a pénztárban. A főnök - aki a képen is látható - szereti kínálgatni a boltban kapható feta sajtot, felvágottat, süteményt. Őt mi csak "kis ember"-nek szoktuk hívni egymás között. Akárhányszor bementünk venni valamit, mindíg elhívott egy-egy kóstolóra. "Ále" mondta, miközben vagy egy sajtdarabot nyújtott oda a kés hegyén, vagy szalámi szeletelés közben kínált egy szeletet. Volt olyan is, hogy a pénztárnál amikor fizettünk, a gyereknek a kezébe nyomott egy brióst. Ezért én mindig szerettem bejárni hozzá, mert élmény volt érezni ezt a fantasztikus eladó-vásárló viszonyt. És valahogy mindig finom dolgokat vettünk ott. Van persze jobb árfekvésű bolt is - bár ez sem drága - viszont mindenképpen élmény betérni ide. Korfu felől ha jövünk, ez Moraitika legelején található jobb kéz felé.

ENJOY fastfood étterem - Moraitika

Ez az étterem Moraitika közepén található a főút mellett jobb kéz felé, ha Korfu felől jövünk. A tulajdonos itt is egy család, akik egyébként a személyzet. A fotón középen a családfő, tőle jobbra balra a két fia és bal oldalt a felesége látható. A nők sütnek és főznek, a férfiak a felszolgálók. Ez a hely nem taverna, inkább egy büfé és étterem keresztezése. Amolyan fiatalos hely. Ennek ellenére itt nagyon figyelnek a vendégre ! Azonban lehet, hogy lassan történik a kiszolgálás, de ez ne keserítsen el senkit aki ide betér, mert egyrészt finomat fog enni, másrészt nyaralás van, minek rohanni ? A vacsora végén mindenkinek szoktak vinni gyümölcsöt (görög- és sárgadinnyét). Van egy nagy plazmatv is, amin mindig sport műsor megy amit persze fél szemmel nézni szoktak. :-) A számlázás nagyon korrekt, nálunk mindig úgy történt, hogy egy papíron előttünk adta össze a tételeket és mondta hogy melyik tétel mi volt. Történt olyan is, hogy én egészítettem ki a listát, mert valamit kifelejtett. Nem szabad kihagyni ezt a helyet !

ZORBAS taverna - Moraitika

Továbbhaladva Moraitika főutcáján, ezt a helyet bal kéz felé fogjuk megtalálni. Itt nagyon finomakat ettünk és nagyon jó volt a kiszolgálás. A pincérek kedvesek voltak és nagyon figyelmesek. Az étlap is igen bőséges, lehet miből választani. Mindenkinek ajánlani tudom. Az asztalok egyébként egy pár méterrel bentebb vannak, mint az utca, ezért talán csendesebb is. Vannak macskák is, akik az étteremhez tartozhatnak. Ők is nagyon barátságosak és szívesen veszik ha kapnak egy-két falatot a vendégek tányérjáról. :-)


ALTO CAR autókölcsönző - Messonghi

Általában egy nő szokott bent lenni a kölcsönzőben, de néha egy férfi. Az utóbbi a tulaj. Mindketten nagyon korrektek és kedvesek voltak velünk. Tiszta szép új autót vehettünk át tőlük, jó áron. Simliskedésnek nyoma sem volt. Inkább csak angolul beszélnek, a német nyelv nem ment.Vissza a fő oldalra

Szabó Mihály (c) 2006-2007