KERKYRA - KORFU
....KORFU FAQ....


Kell-e nemzetközi jogosítvány autó vagy motor bérléshez ?

Nem kell ! Azonban vannak olyan hírek, miszerint a gépjárműre kötött biztosítás csak akkor érvényes, ha van nemzetközi jogosítvány. Ezt sem cáfolni, sem megrősíteni nem tudom.

Miyen utak vannak Korfun, milyen a közlekedési morál ?

Korfun az utak nagyon kanyargósak és helyenként nagyon szűkek. Esős időben nagyon óvatosan kell rajta közlekedni, mert jobban csúszik az aszfalt odakint mint itthon Magyarországon. Odakint az aszfalt anyagában márványzúzalék is lehet, ami csúszósabbá teszi. A közlekedési morál azonban sokkal jobb, barátságosabbak és segítőkészebbek a sofőrök, mint itthon. A dudát többször használják, de ennek inkább üdvözlési és balesetmegelőzési oka van, tehát semmiképpen sem az agresszió kifejezésének eszköze !

Kell-e bukósisak motorra ?

Mindenképpen kell ! Két okból is : Egyrészt a rendőr 80-100 Euró büntetést róhat ki fejenként ha nincs, másrészt bukó nélkül egy baleset halálos kimenetelű lehet !

Mirte érdemes figyelni motorozás / quadozás közben ?

Ne legyen fedetlenül a kar, a váll és a láb, mert menet közben észrevehetetlenül le lehet égni ha süt a nap. Persze ezt ki lehet védeni, ha indulás előtt már használunk naptejet.
Kerüljük a papucsban történő motorozást, mert ha hirtelen le kell tenni a lábunkat, az nem ad kellő védelmet.
A rövid nadrág sem kifejezetten praktikus viselet, mert könnyen kaphatunk alá darazsat, ami jól meg fog csípni.

Milyen vezetői tapasztalat szükséges odakint ?

Ajánlott a rutin, nem ott kell megtanulni vezetni ! Szűk utak, erős emelkedők vagy lejtők éles kanyarokkal mind megtalálhatók Korfun.

Iható-e a csapvíz Korfun ?

Ez megint egy olyan dolog, amiről megoszlanak a vélemények. Sokak szerint (és szerintem is) iható, az utazási irodák meg azt mondják hogy nem. Én ittam belőle és semmi bajom nem lett. Viszont vannak olyan emberek, akik mindentől képesek fosni. Akinek érzékenyebb a gyomra, az ne igya, akinek meg nem, az nyugodtan vedelheti.

Tényleg nem szabad a wc papírt a wc-be dobni ?

Tényleg nem ! Mesélte az egyik apartman szomszédunk, hogy őket már egyszer elöntötte a csatorna, mert sokan nem tartották be ezt a szabályt.

Van-e szúnyog Korfun ?

Van és nem is akárhogy csíp ! Úgyhogy érdemes szúnyogriasztó krémet, illetve elektromos szúnyogriasztót beszerezni görögországban. Azért ott, mert az specifikusabb a görög vérszívókra.

Van-e internetezési lehetőség Korfun ?

Néhány kávézóban van internet, illetve CD/DVD írási lehetőség és memóriakártya olvasó. Ezeket térítés ellenében igénybe lehet venni. Ahol én jártam, ott 15 perc internet volt 1 EURO és 2 EUROért lehetett CD-t írni. Lemezt lehet hogy érdemes itthonról vinni, mert akkor olyan lemezre írod amilyenre akarod és nem arra amit adnak.

Hol van Korfun szép naplemente ?

Pelekas, Sinarades. Ezek a nyugati oldalon vannak.

Milyen naptejet érdemes vinni

Ha valaki világos bőrű, akkor nem túlzás a 20-as 30-as faktorú kreém sem. Pláne ha egész nap a napon vagyunk.

Babakocsit lehet-e repülőn szállítani ?

Csomagként feladva lehet. Ez esetben attól sem kell tartani, hogy összetörik szállítás közben. A babakocsikat ugyanis külön kezelik a csomagosok és külön helyre is rakják be a repülőgép csomagterébe.

Szabó Mihály (c) 2006-2007