KERKYRA - KORFU
....KORFU....

Nikiforos apartman

Moraitika-Messonghi határát elhagyva továbbhaladunk az úton, majd az első széles útnál balra fordulunk. Követjük az utat és elérünk néhány boltot. Innen már csak egy kilométer a központtól távol eső Nikiforos apartman. Autó vagy motor éppen ezért elkel ehhez a szálláshoz.
A ház földszintjén és első emeletén studiók vannak, míg a második szinten apartmanok. A konyhában minden megtalálható ami az egyszerűbb főzésekhez kell. A ház előtt egy gyepes terület található. Ez előtt van a kerítéssel körbevett medencés rész. A medence 60-80cm-ről indul és 2 méter mélységig süllyed. Vize kellemes, nem túl hideg és nem is túzottan meleg. Ugyan éjszaka ki van világítva azonban este 8 után nem lehet használni. Vízforgató berendezéssel rendelkezik és körülötte néhány napágy is található nagy méretű napernyőkkel.


2007-ben felszerelték az apatmant klímaberendezésekkel, viszont ezeket csak felár ellenében lehet használni. Sajnos a klíma beltériket némelyik szobában eléggé rossz helyre telepítették (ágy fölé), így csak óvatosan lehet használni, mert kiadós megfázást, nyakfájást, fejfájást kaphatunk tőle. Az ajtókon és ablakokon spaletták vannak, amit ha becsukunk van légmozgás viszont nem lehet belátni. Sajnos itt is - mint az egész szigeten - sok a szúnyog, amelyek agresszíven támadnak. Ezek ellen jó szolgálatot tehetnek az elektromos szúnyogriasztók / írtók, viszont a huzat megszünteti a hatásukat. Helyette jók lehetnek még a különböző krémek és folyadékok, amelyekkel bekenhetjük magunkat, így jó eséllyel távol tarthatjuk ezeket a kis dögöket és ekkor még a huzat sem lehet gond. Nekem ez utóbbi módszer vált be. 2.85 Euroért olyan büdös szúnyogriasztót vettem, hogy a feleségemnek felfordult a gyomra tőle, viszont azon az éjszakán egy vérszívó sem csípett meg.Szabó Mihály (c) 2006-2007